lauantai 10. elokuuta 2013

Sommaren är kort

Mion kesään on kuulunut mm. vapaaherran elämää mökeillä, mustikoita suoraan varvuista, hammaskaluston uusiutumista ja muutama punkki. Ruokahalu on loistava edelleen ja jos omat mittaukset pitävät paikkansa, säkäkorkeus on jo yli 40 cm.
Hajuaisti ja vaistot tuntuvat vahvistuneen huomattavasti kesän aikana. Kävelylenkkireitit ovat niin täynnä hajuja, ettei etenemisestä meinaa välillä tulla mitään. Tai sitten veto on kova. Viime viikolla alkaneelta pentukurssilta toivottavasti saadaan tähän apuja.
Uimisesta Mio ei juurikaan ole innostunut. Viettien viemänä se loikkasi kerran laiturilta sorsapesueen perään järveen. Järvessä koira seisoi jähmettyneenä hetken tassut pohjassa (ja pää pinnalla), kunnes alkoi pyrkiä vedestä takaisin kuivalle maalle.
Rokotukset tulivat kuntoon kesäkuussa, joten paikallinen koirapuistokin on korkattu. Tässä leikkikaverina on tuttu Viiru-koira. Mio onkin erittäin innokas leikkimään pienten koirien kanssa, isoja kohtaan se on selvästi arempi.
Ensi viikolla alkaa arki ja Mio saa taas nauttia neljän-viiden tunnin rikkumattomasta rauhasta, kun koululaisetkin ovat poissa kotoa. Turvekaukalo katosi keittiön nurkasta tässä kesän aikana, eikä sille tarvetta ole ollutkaan. Siisti koira siis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti